Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΑΓΧΟΗ

  Ήρθε και η ώρα της Καλαγχόης , παχύφυτο από τα ομορφότερα ιδιαίτερα όταν μας χαρίζει τα άνθη της και Χριστουγεννιάτικο.
Φυτευση
1. φύτευση σε γλάστρα , εσωτερικά ή εξωτερικά , θερμοκρασία 12-30 βαθμοί κελσίου, απεχθάνεται την παγωνιά και μπορεί να τη χάσετε το πολύ σε λίγες ώρες παγωνιάς . χρειάζεται άφθονο φως αλλά όχι απευθείας έκθεση στις ακτίνες του Ηλιου , αν θέλουμε βέβαια να ξανανθίσει γρηγορότερα μπορούμε να ελλατώσουμε το φως επειδή η ανθοφορία της έχει άμεση σχέση με το φως.

Μεταφυτευση
1. αλλάζουμε χώμα κάθε άνοιξη 

ποτισμα
1.ποτίζουμε χωρίς όμως να το παρακάνουμε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σάπισματος των ριζών αν έχουμε αμφιβολία είναι καλύτερα να αφήσουμε απότιστο παρά να το πλημμυρίσουμε, το χειμώνα το ποτίζουμε περίπου όπως τα κακτοειδή δηλαδή σχεδόν καθόλου.
2. όταν ποτίζουμε αποφεύγουμε να βρέχουμε τα φύλλα του φυτού.

λιπανση
1. 15-20 ημέρες με υγρό λίπασμα , από Μάρτη έως και Αύγουστο

Πολαπλασιασμός
 κόβουμε ένα κλαδί που να έχει  μήκος 5-8 εκ. και αφαιρούμε 2-3 χαμηλότερα φύλλα έπειτα  το βάζου σε ίδια σύνθεση χώματος με το αρχικό μεχρι να καλυφθεί  το σημείο που κόψαμε τα φύλλα , ποτίζουμε αραιότερα από το αρχικό φυτό και το τοποθετώ σε ζεστό και σκιερό μέρος , σε περίπου  20 ημέρες θα είναι έτοιμο για μεταφύτευση .

κλάδεμα
κόβουμε τα ξερά λουλούδια και όταν τελειώσει η ανθοφορία αφήνουμε το φυτό να ξεκουραστεί, σε λίγο θα δούμε νέα μπουμπούκια και επιστρέφουμε στην γνωστή φροντίδα.  

 Από τα πιο εύκολα φυτά το συστήνω ανεπιφύλακτα .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου