Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Μετά και την επιστολή ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζομένων στο ΕΡΤOPEN μπήκα στο πειρασμό να μεταφέρω την άποψη του συναδέλφου Δημήτρη Μάρκου Δικηγόρου Αθηνών, η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη :  Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με φίλους μη νομικούς και πελάτες, παρατήρησα ότι η κοινωνία δεν έχει καταλάβει τον λόγο της κινητοποίησης των δικηγόρων και τις συνεχείς αποχές μας. Ουδείς ηταν ενήμερος για τον πραγματικό λόγο της αποχής μας. Προφανώς και ευθύνεται για αυτο η υπαίτια έλλειψη ενημέρωσης απο τα ΜΜΕ.
Κύριοι και κυρίες δεν απέχουμε για ένα συνδικαλιστικό δικαίωμα που η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει.
Απέχουμε για την κοινωνία!
Η τυχόν ψήφιση του νέου Κώδικος Πολιτικής Δικονομίας θα σημάνει αυτομάτως την κατάργηση βασικών θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Θα σημάνει την κατάργηση της δίκαιης δίκης.
Θα σημάνει την κατάργηση της δημοσιότητας και της προφορικότητας της διαδικασίας.
Θα σημάνει την μυστικότητα (!!!) της διαδικασίας.
Η επικείμενη κατάργηση των ακροατηρίων και των μαρτύρων στις πολιτικές δικές καταλύει καθε έννοια δικαίου και στερεί από τον πολίτη τον φυσικό δικαστή.
Θα σημάνει την μετεξέλιξη του δικαστή σε δημόσιο υπάλληλο.
Με άλλα λόγια κυρ'ιες και κύριοι, η τράπεζα θα σας πάρει το σπίτι και εσείς δεν θα είστε καν στο δικαστήριο.....
Ο προμηθευτής σας θα σας ασκήσει αγωγή για τιμολόγια και εσείς απλά θα καταθέσετε μέσω ημων έγγραφα......
Ο καταπατητής του οικοπέδου σας θα σας κάνει αγωγή χρησικτησίας και εσείς θα αρκεστείτε σε ένορκες βεβαιώσεις για να κατατεθούν στην γραμματεία του δικαστή.
Ο αντί συμβαλλόμενος σας θα παραβιάσει τους όρους της μεθ´ υμων σύμβασης και εσείς θα ασκήσατε αγωγή χωρίς να μπορέσετε να πάτε σε ακροατήριο.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο δικαστής θα αποφασίσει και θα εκδώσει απόφαση μόνος του και μυστικά. Σαν επιτροπή, που εξετάζει έγγραφα.....
Μην ξεχάσω όμως και το άλλο· όταν η τράπεζα θα εκδώσει εις βάρος σας διαταγή πληρωμήςς για το δάνειο σας, όλα θα κριθούν σε μια και μόνο ανακοπή -αναστολή, με πιθαναλόγηση και χωρίς να υπάρχει το δικαίωμα Έφεσης.......
Αυτά κυρίες και κύριοι είναι τα προβλήματα όχι του κλάδου μας, αλλά μιας κοινωνίας με έντονη παθογένεια και σαθρό πολιτικό σύστημα....
Ενός πολιτικού συστήματος που υπακούει πάραυτα στις επιταγές των τραπεζών και της τρόικας....
Ενός πολιτικού συστήματος που έχει εξαϋλώσει τα συνταγματικά δικαώματα σας και σας θέλει δούλους και άστεγους.
Όταν λοιπόν θα χάσετε το σπίτι σας, θυμηθείτε γιατί αγωνιζόμαστε "


Νομίζω ότι η άποψη του Δημήτρη Μάρκου είναι αρκετά κατατοπιστική, να απαντήσω  δε ότι περί Ιατρών και θανάτου, ωραίο το παραδειγματάκι αλλά λέει τη μισή αλήθεια , Αυτή που πεθαίνει είναι η δικαιοσύνη κύριοι κύριοι απλήρωτοι, μια αναβολή σε μια υπόθεση που δεν παραγράφεται είναι απλά ιωσούλα. 

τα συμπεράσματα για άλλη μία φορά δικά σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου