Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
          ΥΛΙΚΑ
  1. 150 γρ. μέλι
  2. 100 γρ. ταχίνι
  3. 50 γρ. φυστικοβούτυρο ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ
  4. ½ φλ. Ζεστό νερό
  5. 100 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  6. 100 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
  7. 300 γρ. βρώμη
  8. κανέλα
  9. αλάτι
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ (μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωρευτικά ή διαζευτικά)
  1. καρύδια, σταφίδες, φρούτα, μαύρη σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα, φουντούκια.(οι σταφίδες και οι ξηροί καρποί πρέπει να είναι ψιλοκομμένα για  να μην σπάει μετά η μπάρα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το μέλι, το ταχίνι το φυστικοβούτυρο την κανέλα το αλάτι και το νερό, όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τις νιφάδες θρυμματισμένες με το χέρι κάποιο από τα προαιρετικά και μετά πλάθουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη βρώμη μέχρι να γίνει μίγμα που να πλάθετε ΚΑΙ να είναι σχετικά σταθερό . Τέλος μοιράζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δύο μακρόστενα ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ταψάκια  το απλώνουμε και το πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να αποκτήσει σχετικά λεία επιφάνεια , το ψήνουμε στους 170ο για 20’ και είναι έτοιμο. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μπάρες και

ΚΑΛΗ ΒΟΛΤΑ………..

1 σχόλιο: